Днес от 21.00 часа е официалното откриване на музикалния фестивал Летни

...
Днес от 21.00 часа е официалното откриване на музикалния фестивал Летни
Коментари Харесай

Започва фестивалът `Летни вечери на операта и балета `Баба Вида`

Днес от 21.00 часа е формалното разкриване на музикалния фестивал " Летни вечери на операта и балета " Баба Вида " 2019, проведен от Община Видин. Третото издание на фестивала ще започне  с грандиозния театър на една от най-любимите и известни опери на Джузепе Верди „ Набуко ”, готова особено събитието. 

Абигаиле ще бъде Драгана Радакович, а Набуко – Йонуц Паску. В останалите функции ще се показват обичани солисти на Старозагорската опера като Ивайло Джуров – Захария, Офелия Христова – Фенена и Милко Михайлов – Измаеле. Ще дирижира Ивайло Кринчев.

Великолепните солисти на Държавна опера Стара Загора Ивайло Джуров, Офелия Христова и Милко Михайлов ще се показват в трите знакови функции на Захария, Фенена и Измаел. Върховният сановник ще бъде Евгений Арабаджиев, Абдало – Ивайло Йовчев, а Анна – Камелия Стойчева. Участват солисти, хор, камерен оркестър на Държавна опера Стара Загора, оркестър на „ Симфониета – Видин, представители на Прабългарска школа за оцеляване „ Бага-Тур “ и на трупата КАНЕТИКС – Акробатика в небето.

На идващия ден (3 август) от 11.00 ч. е спектакълът за деца „ Музикално премеждие “, от 16.00 ч. е „ Процесът Мерилин Монро “ от Роланд Баумгартнер, а вечерта от 21.00 ще се играе танцова драма „ Нестинарка “ от Марин Големинов.

На 4 август, още веднъж от 21.00 ч. е оперетата „ Хубавата Елена “ на Офенбах. За ролята на Елена е поканена Антоанета Добрева-Нети, Парис ще бъде Николай Моцов, Милко Михайлов ще е Менелай, а Георги Динев – Калхас. На пулта ще застане Димитър Косев.

„ Баба Вида “ - единствената напълно непокътната българска цитадела в България, служила за палат на локалния държател през Средновековието, ще се трансформира в съществена сцена на фестивалните събития. За първи път на територията на крепостта ще бъдат показани грандиозни музикално-сценични продукции – досега са били провеждани концерти и камерни и театрални спектакли. Специално за фестивала тази година се построява театралната структура и амфитеатрална естрада за публиката с към 800 седящи места. В рамките на три дни и вечери Държавна опера Стара Загора дружно със своя сътрудник Симфониета – Видин ще показа разнообразна мултижанрова стратегия от атрактивни спектакли, както и безвъзмездни представления за най-малките фенове.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР